Monday, February 16, 2009

Kenapa Katak Nak Duduk Bawah Tempurung?

Aku tak tahulah kenapa..nampak-nampak je aku terus minat. Mungkin aku memang minat benda-benda macam ni kot. Aku jumpa benda ni kat sini. Aku tak kenal pun dia. Tapi nak ucap terima kasih kat dia. Walaupun aku tak minta izin pun nak ambil benda ni daripada dia. :D
Mari main!

Rules: It's harder than it looks! Copy to your own post, erase my answers, enter yours and tag people you want. Use the first letter of your name to answer each of the following questions. They have to be real; nothing made up! If the person before you had the same first initial, you must use different answers. You cannot use any word twice and you can't use your name for the boy/girl name question.


1. What is your name : Liana
2. A four letter word : Love
3. A boy's name : Luth
4. A girl's name : Lily
5. An occupation : Laoshi
6. A color : Lime Green
7. Something you'll wear: Long sleeve dress (nak jugak dress :B)
8. A food : Ladoo!
9. Something found in the bathroom: Lampu kalimantang
10. A place : Langkawi
11. A reason for being late : Lambat bangun
12. Something you'd shout : Lutut lu!
13. A movie title : Long Khong
14. Something you drink : Lai Chee Kang
15. A musical group : Linkin Park
16. An animal : Leopard
17. A street name : Langgaq! (Jalan Langgar di kedah naaa)
18. A type of car : Lexus 4WD
19. Title of a song : Lelaki Ini

Aku tag semua reader!

=)

23 comments:

NONIE AZIZ said...

alamak...tak acilah tag macamni...bary nak mula baca blog ni...Apapun Salam Kenal!!!

nazminabdullah said...

hang suka macam ni. baru pos semalam/hari ni tapi tarikh dah 3 hari yang lepas. saja ja.

weh checklist dah siap?

Heart_person said...

hi! im a first time visitor btw...
can u really tag every reader?? hmm~ must be my lucky day today... :D

Liana Ezzana said...

NONIE AZIZ: Salam kenalan!

nazminabdullah: weh yeke cmtu?? lantaklah..checklist blom lagi..malam ni konferens!

Heart_person: Hello there. I dont know why but I just feel like tagging everybody ;p
Must be your lucky day I guess :)

syafaf said...

weyh..liana..
aku xfm pun entri nie mksudnye ape???

Hanis Zalikha said...

Teringat kebodohan/kejahilan/kenaifan Hanis dulu masa first time everrr Daddy belikan kita cassettes. So kakak Liana pilih Eminem dan Linkin Park.

Hanis pun.

Haha.

Suburbanzero said...

ooo...amik tag tu dr blog sy ye...
no problem jer..hehe

n thanks sbb link kan post tu ke blog sy...

i linked u back in my Bloggers Community's list

peace!
;)

Owners of Monster Jambu said...

Hafiiz nak main jugak!!! tengoklah blog kitorang. hihi.





Love,
Hafiizhullah :B

Elsa Soraya Othman said...
This comment has been removed by the author.
mr. hafis said...

saya terbaca.

NSMY said...

ok ok... sy pun dah baca... jd sy pun nk kena wat gak ni?

hi liana! just one of ur reader..=)

Suburbanzero said...

awk, tenkiu la sbb link kn blog sy kat post ni...
sbb blog awk la minggu ni je org lawat blog sy ramai giler.. ;)
kalo awk perasa, kat referrer sy tu awk ade dalam top 3...
tahniah!
:)

dina said...

Fuh! seb baik tak baca

cik syazni said...

wah dah jumpe blog best!
dah follow...tp kene tagged dah..

erm..ye toyol itu hijau?
xpenah lak nengok..kikiki

CaBaiKeRinG said...

liana... can u link me please?!

huhuhu

www.cabai-kering.blogspot.com

thanks

Liana Ezzana said...

syafaf: banyak lagi yang ko kene blaja ni syaf..hikhik

Hanis Zalikha: sangat entah pape hang masa tu..

Suburbanzero: hihi..thank you!

Owners of Monster Jambu: mesti main! akak dah tag kamu

Elsa Soraya Othman: habit ;p

mr. hafis: maka saya ter'tag' kamu.

NSMY: yeah! kamu kena tag! weee~

Suburbanzero: haa..tau takpe..ceceyhh..no probs la..

dina: ?

cik syazni: oh thanks new follower..hehehh.saya rasala toyol tuh hijau. bukan ke?

CaBaiKeRinG: kalau saya link kamu, kamu link saya tak? :B

a.d.e.l.a said...

kawan i pun main game ni jugak.
best ke?

(^_^)

Owners of Monster Jambu said...

kalaulah nama alisya start dari "L"KAN BEST BOLEH BUAT "LAGU UNTUKMU"

Helmi Razali said...

hebat, tag semua readers. haha

Liana Ezzana said...

a.d.e.l.a: depends kat orang jugak..tapi bagi I ia best!

Owners of Monster Jambu: Alisya, takkanlah semata-mata..nama alisya ada 3 initial tau N.S.A lagi best boleh pilih-pilih.

Helmi Razali: a.ah..boleh kira macam token of appreciation jugak la..

Naz said...

Banyaknya komen..

Heart_person said...

kelam kabut saye kene tag ngan org, lg klam kabut awak reply reader punye komen... interaktif sungguh ad byk reader... bile blog saya nh nk jadi cmtuh.... sigh~

sarah honey said...

sis yang comel,nak mintak rembat benda ni! huhu