Saturday, April 11, 2009

MALAM BERSAMA RAHIMAH RAHIM

*Semasa menulis entri ini, aku ada 2 assignments, 1 practical report dan 1 Muar conservation master plan untuk disiapkan.
Isnin, 06.04.2009

7.45p.m

Liana Ezzana baru pulang dari Mandarin language oral test.

8.30p.m

Belek-belek info untuk buat practical training report. (ehem, sebenarnya kena hantar Jumaat lepas).

9.00 – 10.00 p.m (around that time lar~)

Text message received. From: Sr. Syafaf

“Dah terlupa pulak pasal assignment. Aku dok sibuk fikir pasal baju untuk Malam Pra-Graduan. Hari rabu!! Tema dia natural”.

(Dah delete mesej tu. Tapi lebih kurang macam tu lah bunyinya)


Replied:

“Hari rabu ni ke? Mana kau dapat tahu ni?”

Text message received. From Sr. Syafaf

“Ab baru bagitahu aku, itu pun sebab Encik Zul kata Building Survey takde wakil”.

Hurmm…macam mana ni? Sungguh last minute pemberitahuan itu. Natural? Nak kena pakai baju warna beige ke?

Ok. Typical.

12.00 a.m

Message sent to Hanis:

“Tolong reply sebaik sahaja anda bangun dari tidur. Rabu ni I have pre-graduation night. Tema natural. Right now, all I can think is nude. Any idea?”

Selasa, 07.04.2009

7.30 a.m

Text message received. From: Hanis

"Go for green! U will outstand everybody!"

Green. Mana nak cari baju hijau? Sekarang tengah pokai pulak..ok kalau ada duit pun, mana ada masa nak carik baju! Assignment beratur minta disiapkan!
Kalau darurat sangat, pakai je lah baju kurung hijau mama. Bisik hati kecilku.

10.00 a.m

Liana: Mama, Liana ada dinner hari Rabu malam. Takde bajulah. Tema dia Natural, nak pakai baju apa ha?

Mama: Pakai lah kebaya hijau Liana. Kan warna dia hijau and coklat. Natural la tu.

Liana: Dah pernah pakai masa dinner semester 3. Lagi pun kebaya tu seksi. Liana ingat nak pakai tudung.

(takdelah seksi mana pun sebenarnya..cuma aku dah tak muat baju tu~wuwuwu..)

Mama: Ala, pakai je dress hitam yang berjela-jela tuh. Pastu pakai tudung hitam. Style~

4.00 p.m

Perjumpaan bersama rakan-rakan di fakulti untuk membincangkan assignment.

Liana: Ab, confirm ke Rabu ni dinner?

Ab: Confirm. Semua final year student wajib pergi. Tema dia ‘Graduan dan Alam’.

Liana: Berbisik di dalam hati lagi~Ok..sebenarnya tema dia ‘Graduan dan Alam’.

Ruslan: ‘Graduan dan Alam?’ So, nak kena pakai baju hijau la?

Ab: A.ah..kau pakai je baju hijau.

Liana: Asyik berbisik dalam hati je~ Jejaka-jejaka yang tidak pernah kisah tentang fesyen ini ingin memakai baju hijau? Kalau pakai baju hijau mestilah tak standout! Pakai dress hitamlah.



MALAM PRA-GRADUAN UITM MALAYSIA
NAME: LIANA EZZANA
COURSE: BUILDING SURVEYING (AP229)
TABLE NO: 25
LUCKY DRAW NO: 230



Pengacara 1: Minta hadirin berdiri untuk menyanyikan lagu Negaraku dan UiTM dihatiku.

Nazmin: Sebaknya..

Syizwani: Ni la kali terakhir kita nyanyi lagu ni kan.

Syafaf: Eh, tak lah. Ni second last. Last nanti kita nyanyi masa konvo.

Liana: *hanya tersenyum sambil cuba mengingat2 kembali lirik lagu itu*



Best of Friends


*Oh gambar yang sedikit kabur disebabkan candlelight mode.




Mdm Zarina & Prof Mohamad




Bila masa diorang ambil gambar ni pakai kamera aku?


Class of April 2009




Kami & Encik Azizan Supardi yang cool bersama Rahimah Rahim


Pengacara 1: Nombor seterusnya..2…3…

Liana: Hah! *tahan nafas..

Pengacara 2: 0!!

Nazmin: Liana!!

Liana: Weh~(sambil kembang hidung)

Liana bangun sambil tersenyum

Pengacara 1: Siapakah pemilik nombor ini? Mungkin boleh angkat tangan.

Pengacara 2: Mungkinkah yang berbaju hitam?

Liana Ezzana pun berjalan ke pentas lalu mengangkat tangan.

Pengacara 2: Ya itu dia..berbaju hitam..

Pengacara 1: Mukanya ada iras-iras Siti Nurhaliza.

Pengacara 2: Kasutnya bergemerlapan ya..

What the..

OK mungkin style aku pada malam tu ala-ala Dato’ Siti..cuma takde jambul je..tapi itu tidak membuatkan muka aku ada iras-iras Siti Nurhaliza kot kan. Walau apa pun..aku sukakan pujian itu..ahaks! Terima Kasih! You made my day Encik Pengacara Majlis.




27 comments:

-atiQah- said...

tahniah! dah semester akhir..
saya pun bdk uitm jgk, tp uitm dungun..
semester akhir jgk, tp diploma shj..
hehehe..
anyway, good uck in final exam! :-)

speckurosaklagi said...

dapt hadiah pe??lawa warna itamm...

y@ni3 said...

Cantik nya pakai tudung!!

Ibnu AbRaawi said...

dpt hadiah hamper apa kak?~

syafaf said...

i like the heading of this entry..hahahahahaha....

Macham Iz Punye said...

hahaa, YANG PALING PENTING, MANA GAMBAR HADIAH CABUTAN BERTUAH?!

NONIE AZIZ said...

So..apa hadiahnya Liana...kasik tayang laaa...

dina said...

komen ini ikhlas dari sis....

"kamu sangat cantik bila bertudung"

Liana Ezzana said...

-atiQah-: Yeah..kita tahu bagaimana perasaannya habis belajar kan! U too good luck in final exam!

y@ni3: Hehe..tenkiu!

syafaf:oh yes..I hope Rahimah Rahim like it too

dina:ahaks! tenkiu

speckurosaklagi/Ibnu AbRaawi/Macham Iz Punye/NONIE AZIZ: ala..dapat jam dinding warna hitam..

isabelle said...

Hye Liana!

Cantiknye! ;)

Memang seronok abis belajar, but get ready for the headache for job hunting :P

Hanis Zalikha said...

DIA MEMANG LAWA PAKAI TUDUNG DEGIL DIA

PingganRahangRaksasa said...

I saw you that night (nak tegur cakap hey i read your blog and hanis's too tapi wah maluu) lepas tu notice ohh ni awek yang mc kata macam siti ituu.

Hehek. Tapi mc macam weird sikit lah sbb pergi describe outfit SETIAP pemenang lucky draw.

Ohh you look super stunning in that dress BTW.

.kakijalan. said...

betol lah.
cantik kalau bertudung.

good luck in final exam k!

tootsie said...

OMG..prof mat pun still in FSPU??! lame nyer tak jumpa dia!!! :(

[ tootsie ]
http://tootsiemootsies.blogspot.com/

nazminabdullah said...

nak kena budak2 ni.

Anonymous said...

liana mmg da pakai tudong full time ke

she_mah said...

hmm..dialog ni

"Syizwani: Ni la kali terakhir kita nyanyi lagu ni kan.

Syafaf: Eh, tak lah. Ni second last. Last nanti kita nyanyi masa konvo."

hampir sama dgn dialog sy ngan kwn sy ms nk nyanyi lgu uitm dihatiku kt mlm pragraduan hari tu..hehe

kak liana nmpak cantik lagi bertudung. =)

good luck for final exam!

kuizikel said...

aku kompius mana 1 rahimah rahim kat last pic tu..tolongggggggggggg...hehehhe

lebih ayu gitu bertudung...

Liana Ezzana said...

Isabelle: Oh tidakkk..

Hanis Zalikha: Orang yang tulis tu lebih kurang je..

PingganRahangRaksasa: Mungkin kalau awak tegur, saya pun malu..hehe..

.kakijalan.: terima kasih

tootsie: sebenarnya saya tak kenal pun prof mat sehinggalah dia bergambar dengan saya pada malam itu.tiihihii..

nazminabdullah: hai kak rahimah rahim..heeeeeeeee..

Anonymous: erm..sejarah pakai tudung ni sebenarnya apabila prof saya tegur rambut saya yang perang. kerana tak mahu menghitamkan rambut, saya pun pakaila tudung. Em, moga-moga terbuka hati saya nak pakai tudung terus. =)

she_mah: haha..dialog2 graduan..cecehh..

kuizikel: ish3..

*pil.tahan.sakit* said...

eh.. i guess i saw u during dat nite.. u look so taller n stunning :)

sigh.. mmg nnt kene nyanyi lagu time konvo tu lagi la rasa sebak..
sbb da pernah rasa ms diploma..

she_mah said...

hi kak liana.thanks sudi menjenguk ke blog sy..=)
makanan tu dalam gambar tu,
ntah le kuih ubi kot..bersalut kelapa intinya kastard..
cube2 ler try buat..
dh tau resipinye post ler kt blog.
hehe..

mimi's mayonnaise said...

Hi.. cute lah U punyer writing..
Suke I baca.. :)

**~KiKiLaLa~** said...

tingat dulu bile nyanyi lagu itm mase konvo..sentap..sayu jek...all d best ya!

p/s : bangga jd warga itm-jadi pelajar n jd staff sekejap.=)

balkidz hunny said...

tahniah!
sudah mahu tamat belajar... =)
semoga berjaya di alam pekerjaan...

iXa said...

oh betullah syizwani.

chykeenzachary said...

tak aci...uitm dungun tak wat mapra(malam pragraduan)
sgt sedey....

Anonymous said...

I found this site using [url=http://google.com]google.com[/url] And i want to thank you for your work. You have done really very good site. Great work, great site! Thank you!

Sorry for offtopic