Friday, August 7, 2009

Mak Saya Kata..

Mak saya kata..masa saya kecil-kecil dulu (kenapa perkataan 'kecil' kena ulang 2 kali?) saya suka main dengan kain renda. Saya suka letak renda dekat pipi sambil minum susu, lalu mak saya pun belikan saya anak patung pakai gaun merah ada renda buat teman saya minum susu. Kadang-kadang saya hilang dalam rumah sendiri..rupa-rupanya ada bawah meja bulat sambil gosok-gosok renda alas meja tu di pipi. T_T




Haih. Tembam.



Mak saya kata, sebelum ketibaan Hanis dimuka bumi ini, saya tak kuat makan. Kalau mak saya beli biskut satu tin, berbulan-bulan baru habis. Bila Hanis lahir, saya makan biskut banyak-banyak sebab takut nanti Hanis habiskan. Padahal Hanis bukannya boleh makan lagi pun. T_T



Kek ini mengambil masa lebih kurang sebulan untuk dihabiskan.


Mak saya kata, dulu saya suka naik ride yang kena masuk syiling tu. Suka sangat-sangat. Dari sebesar-besar shopping complex hingga sekecil-kecil kedai runcit, walau dimana berada, saya pasti akan naik mesin tu. Haih.






Sekarang saya rasa polis trafik diatas motor sangat hot.
(dengan syarat jangan buka helmet dan sunglass :p)




Mak saya kata, saya sangat suka soft toy..



Dan berposing maut.

Bwahhahabwahhahahhh!!



Posing dengan basikal wajib okayyy..


Dulu saya tak suka tengok gambar ni..


sebab Hanis mesti ejek saya cakap saya dan budak tu bercinta.




Mak saya kata. gambar budak yang pakai overall kat sebelah saya tu anak babysitter saya kot. Saya memang tak ingat apa-apa lah. Kamu kenal dia? Ok Jejak Kasihan.







p/s: Mak kamu kata apa pula?

19 comments:

Lea Shmea said...

oh wow. semua org ada gmbr dgn first bicycle masa kecik2 kan? including me. oh and that pic yg posing maut tu, mmg literally bole membawa maut. nasib tak jatuh tangga tu. hehe. cute la u. :)

ZaLIkHa Fan said...

hehehe...Boleh tahan gak la...so apa jadik dgn si hensem yg hanis kata bf awk tu?kena carik tu...heheh....

Hanis Zalikha said...

gila. terguling bah aku kat sabah ni bah. terguling gelak.

waktu I tak pandai makan lagi, adalah waktu paling gemuk dalam hidup.

ZaLIkHa Fan said...

LEPas NIE kta TANYA Plak Apa AYAH KAta??/....

syafaf said...

tibe2 rase simpati pada diri sendiri..aku xde gambar wajib..=(

MARiZA said...

haha menariklah gambar masa kecil.
but i'll never post my gambar tym dulu kala. ayah mmg sgt suka dan hanya amek pic I time I nangis or comot-comotan.

*tiba2 memasang dendam

dina said...

Comel la kamu nih, ada ketika macam budak laki2 lak.... huhuhu

myself said...

ohhh kenangan ketika kecil...
tergelak tgk rupa sendiri
mcm2

ainee si ketua pari2 said...

chumel je entri ni..banyaknya pic lama..ske!

lily lotus said...

semuanya cute! hihihi..betul apa mak u kata

NONIE AZIZ said...

hahaha..tapi kamu tetap kiut...

nadiah norzemi said...

liana kecik kecik dah tamak sumbat makanan je keje

KayNisa said...

hoh, saya tak de gambar dengan basikal. tapi ada gambar dengan kereta mini yang untuk kanak-kanak. siap naik dengan boyfren zaman kanak-kanak lagi. hehehe

Liana Ezzana said...

Lea Shmea: Kalau jatuh tangga boleh maut tak?

ZaLIkHa Fan: Sebenarnya..kami sepupu...apa? jengjengjeng...

Hanis Zalikha: Siries.

ZaLIkHa Fan: Kita tunggu~

syafaf: Weyh..janganla buat cerita sedih kat sini..ala gamba tu tak wajib pon..pak gad tak tahan pon kalau tak tampal gambaq tu kat keta..;p

MARiZA: Ayah kamu patut didendami..

dina: sebab mak saya kata saya tak sesuai pakai gaun..hihi..

myself: betul. perangai belum matang..hahah

ainee si ketua pari2: I also like pic lame2..nostalgia sgt..I wish my nenek simpan lagi gamba lama2 but..skrg tinggal beberapa keping je..sayangnya..

lily lotus: hihi..

NONIE AZIZ: masa kecik2 memangla kiut miut..da besar..........;p

nadiah norzemi: haa..lepas tu berangan nak kurus kan

KayNisa: Saya jeles.

Eyra Rizal~The Makeup Artist said...

liana.. x nak beli crocs lagi ke? 22nd ni smpai stock baru.. bagi tau ur bf.. i nie fiance hafiz.. (yg jual crocs tu) kwn ur bf rupenye..

another 29thousand kot stocks baru akan smpai.. :)

Liana Ezzana said...

Eyra Rizal~The Makeup Artist:
Huhihuhi...tu la td teringat pasal crocs tu..tapi tak sempat singgah ada hal td..insyallh akan singgah..thanks for dropping by..hihi

nazminabdullah said...

liana gemuk liana gemuk liana pipi bulat

Andy said...

hahahaha! best lah entry ni :)

anyway..slmt hari raya kakak hanis :')

tujuhhariseminggu said...

erm, emak saya kata saya sangat putih, sampai dia kena marah ngan misi sebab bedakkan saya banyak sangat... :p lagipun kecik-kecik (dua kali kecik), ghupa saya sama ngan model tayar michelin, bulat bulat... :)