Monday, December 27, 2010

Hari ini birthday mama.

Hari ini birthday mama.

Adik-adik I biasalah, dah excited beli hadiah. Bila diorang beli, I pun taktau..tiba-tiba je.."Kekna, nak pinjam wrapping paper!" Pinjam weh, tak pernah pulak diorang pulangkan balik..wuuu~

I selalu bagi hadiah belated. Tapi few months ago dah terfikir-fikir nak bagi hadiah apa. Buntu. Bukan senang nak bagi hadiah kat mama ni. Kalau dia tak suka, memang dia tak suka la..peduli apa kan.

I dah nak masuk 24 tahun hidup bersama mama. Dah tahu dah. Dia tak suka birthday card. Dia tak suka mug. Dia tak suka spongecake. Dulu pernah belikan baju. Sekali tak muat. haha. Belikan selendang, salah colour. Beli camera, rosak. Kasut dia suka, tapi tak boleh buat suprise, sebab dia kena try. I ni jenis yang suka buat suprise. Jadi rasa tak best kalau orang tu kena try dulu. * Tah pape tah kan.*


Okay, so untuk tahun ni..dia ada sebut pasal birthday month at Redbox. Amboi.Amboi.Amboi. Pastu dah tau dah mesti pilih lagu Titiek Sandhora..ngahahahahah. So I was thinking, nak belanja karaoke at Redbox. Tapi kena ada share partner la..hahahah..belum mampu den nak sponsor sensorang..hehehe..

Hope she'll like it!

Happy Birthday!
Harap mama sihat, happy and dapat apa yang mama impikan.

Love,

Liana.

Tuesday, November 2, 2010

Fresh!

Newly Grads..
(masa type ni teringat jesika simsen)
Photography students who just graduated from your diploma or degree.
DRB-HICOM Defence Technologies are looking for company photographer.
(kita kerja sini sekarang..*shy*)
yOU ARE INVITED TO SUBMIT YOUR RESUME TO
before 15 Nov 2010
tu je nak cakap
THANK YOU AND HAVE A NICE DAY!

Tuesday, October 12, 2010

Bunyi-bunyian tengah malam.

Pagi tadi dengar Hot FM Hot Chat. Cerita hantu. Menarik. Especially kakak yang kata nampak 'perempuan' tersengih2 kat bilik bos dia tuh..Uuu..seram you!

Banyak juga pengalaman aku pasal kisah2 mistik ni..tapi mainan perasaan ke hape ke aku tak tau. Paling kuat aku dengar bunyi-bunyian la..dan aku tak harap pun nak nampak 'benda' tu.

Aku ikut mak aku la kalau dengar bunyi-bunyian ni. Kalau harapkan Hanis dengan bapak aku..memang pekak badak. Eh bukan bukan, telinga kurang sensitif. ;p Haha takdelah gurau je, Hanis dengan bapak aku ni penakut yarabbi, walaupun diorang tak pernah kena 'kacau'. Memang lumrahnya macam tu lah, kalau orang yang penakut sangat ni jarang 'kena'. Orang yang berani ni yang 'dia' suka kacau. Mungkin dia nak cabar kot.."berani sangat ke?" bisik jembalang itu (KOT). Tapi bukanlah nak cakap aku ni berani sangat..tak cukup berani nak join pemburu hantu, tidak pula berani untuk face to face dengan hantu.

Mak aku kata kalau tempat2 yang 'keras', memang kita boleh dengar la bunyi-bunyian. Contoh pengalaman beliau, berpuluh tahun dahulu, ditugaskan berkursus di Pusat Putra (ni kot nama tempat tu ;p mama sila betulkan). Tengah2 malam dari dalam bilik kedengaran riuh-rendah orang mengemas di kantin. Tapi bila turun, gelap gelita sunyi sepi. Bila masuk bilik, dengar lagi.

Pengalaman aku pulak, pukul 2 pagi di Kolej Matrikulasi Kedah..(changlun nun!). Terbangun dari tidur sebab rasa nak terkucil. Nak pergi tandas rasa macam lain, tapi tak sampai hati pulak nak kejutkan roommate. Aku pun pergilah tandas sorang2. Masuk tandas bunyi cengkerik. Kuat. Bising sangat. Daripada bunyi tu, automatik kita akan fikir bunyi dari ribuan cengkerik. Memang bingit sangat. Aku fikir, "oh, alam semulajadi.." lalu meneruskan hajat. Setelah selesai, aku pun buka pintu tandas. Terus senyap. Sunyi sangat. Takde satu bunyi pun. Tiba-tiba meremang satu badan. Perghh..aku terus basuh tangan cepat2, tanpa melihat cermin. Aku tahan diri aku dari lihat cermin. Aku memang tak nak terlihat apa-apa yang bakal muncul kat cermin tu! Terus berjalan laju ke bilik, tarik selimut sambil mulut terkumat kamit baca ayat Kursi.

Itulah maksud aku bunyi-bunyian.


Ada pengalaman lebih seram? Kongsilah.






p/s: Cerita pasal matriks, teringat pada suatu malam..aku study, sampai lewat. Pukul 2-3 pagi jugaklah. Dapat SMS daripada seorang rakan, (aku tak ingatlah siapa).

Text message received:

Tengah buat apa? Study ke?
Cu lapar tak. Nak karipap?
Nenek ada bawak karipap.
Sinilah nenek tunggu kat tepi tingkap ni.


Memang mintak kena maki.

Wednesday, October 6, 2010

Kera itu kau.

Semalam di Seremban, seorang bayi mati diserang kera liar.

Bayi berusia 4 hari, belum diberi nama.

Bodoh sial kera..baby tu bukan buat apa-apa pun kat kau.

Dah nama pun kera kan.

Jadi manusia yang buang bayi, bunuh bayi dan mencederakan bayi, kau memang hina.

Sehina kera.








Seekor daripada kera itu telah ditembak mati oleh Anggota Perhilitan.

Kera jadian macam mana pulak?

Tuesday, October 5, 2010

Tesco dan sekutunya

Tesco & Tesco Extra.

Aku tak puas hati dengan kau.

Buat kaunter sampai 30-40 biji.

Tapi bila aku nak bayar tengok 3 kaunter je buka.

Aku kena beratur panjang.

Setiap kali pergi, aku kena beratur panjang.

Aku tak suka.

Tu je nak cakap.

Wednesday, September 29, 2010

Pagar hijau keliling rumah

:)

Teeheeeheeee..

Ok just nak share with you all akan ketidakpuashatian saya terhadap sesuatu.

Few days back, I went to Subang Jaya..(tempat ku dibesarkan). Nak pergi shoplot kat USJ 11 tu pun boleh sesat. Baru few months tak datang dah naik pagar keliling housing area tu..confuse terus I. I was thinking boleh lalu through housing area tu..then ada guard jaga. Dia tanya nak pergi mana? (ok sebenarnya dia tak tanya pun, dia tunjuk muka je bila aku buka tingkap :p) I said shoplot. Dia angkatlah cone tu bagi I masuk. Pusing punya pusing..sume entrance ke shoplot diletakkan pagar and no entry sign. Haiyoo..then I decided untuk keluar dari situ and make one big round before I finally found the entrance. Hmm..

My point is..I understand kalau situ banyak crime ke apa yang menyebabkan residence community pasang pagar keliling (sampai confuse aku!). Tapi guard yang jaga macam tak berfungsi je..baik takyah hire guard.

Sama macam USJ 5. Pagar keliling. Setiap jalan ada guard. Pada suatu hari aku saja ronda-ronda tengok rumah banglo (hobi sejak kecil :p). Sampai kat kawasan tu je..ada guard. Mr L.O.V.E gelabah dah. I cakap relax, lalu je. Sekali betul dia bagi masuk weh, angkat tangan siap! Weh, aku bersimpati kot kat orang2 yang tiap2 bulan bayar guard!

Jadi pada pendapat aku, tak berfungsi kot pagar dan guard tu. Lagi menyusahkan ada. Sebelah USJ 5 tu, stadium MPSJ..kadang2 budak sekolah ko-kurikulum kat situ..instead of langkah longkang dan sedikit semak seperti selalu, now diorang kena buat pusingan pulak..oh kasihan..oh kasihan..aduh kasihan...(siapa tau ni lagu apa? :p)

Ok, tak puas hati tu je..

Teeheeheee...

:)

Tuesday, August 24, 2010

Fadhilat tarawikh malam ni terlepas dari api neraka dan masuk syurga! Best gila.

Assalamualaikum! Dah setengah bulan berpuasa..amacam?
Ada kurus sikit ka?
Saya dan program diet saya? Ada la turun dekat 2 kilo..hahahha..
Rasanya takde nak design program baru kot, just stick to the same one.

I busy u...sebab tu la tak update2.
Busy buat sales & marketing?
Takla..sekarang ni bahagian production.

Production kuih raya la..apa lagi..huwahuwahuwahuwa..

Dekat seribu balang nak siapkan u..so far dah 80% kot..
cuma tinggal chocolate chip butter pecan je nih..uish

Tadaa..!



Sekarang ni musim panas,

kalau boleh masa sahur & berbuka puasa kau minumla

setong air macam ni


OK?

Now just nak share makanan semasa bersahur..



Ayam Goreng Kunyit..nyam!




Daging Paprik with Petai..boleh kurus ka ini macam?




Oh, ini Hafiiz yang teringin omputih breakfast time sahur..layan sajalah.
Biasalah budak-budak..


Uish, tak sabar nak raya pulak dah..tergambar di wajah2 mereka yang berpuasa..





..dan tidak kurang juga yang tidak berpuasa..





p/s: hari ni nak kena siapkan lagi chocolate chip..tapi nak berbuka apa ya? Any idea?





Wednesday, August 11, 2010

Apabila syaitan diikat, nafsu bermaharajalela.

Ramai. Memang ramai orang terutamanya perempuan, menjadikan bulan puasa sebagai satu platform (ceyhh platform~) untuk mengurangkan berat badan secara tak langsung menguruskan badan lah.

Tapi saya kurang confident dengan cita2 mereka ini. Haha.
Daripada bilangan yang berazam nak kurus pada bulan puasa, saya rasa cuma 1/4 je yang betul turun berat. Selebihnya, gagal. (Ok, ini statistik cipta sendiri ^_^)

Sebab, kalau bulan puasa je, confirm berat saya naik. Haaa..
Why?

1. Sahur nak mantap. Bajet bekalan tenaga ah. Lepas sahur terus tidur pulak. Habis!

2. Buka puasa wajib meriah okeh. Lagi2 kalau buat reunion buka puasa. Melantak!

3. Semua orang jujurlah..berapa ramai yang exercise time puasa?

Contohnya, pagi tadi saya sahur cornflake dengan susu segar, nasi lauk daging petai paprik dan ayam goreng kunyit. Buka puasa pula lamb chop, potato salad, jagung dan aiskrim! Heheh..gemok kan? ;p

Jadi macam mana nak buat ni?

Saya sedang mengeksperimen program diet untuk diri sendiri ni. Kita tak boleh lah nak terus switch 180 degrees kan..so kita buat slowly.

1. Mula-mula, untuk sahur..masih maintain makan macam biasa, cuma kuantiti kita kurangkan separuh.

2. Untuk buka puasa pula tak perlu kurangkan kuantiti dahulu, cuma kurangkan makanan berlemak macam popiah goreng, rangka ayam goreng, hati ayam goreng, lamb chop dan lain2!

3. Buat senaman ringan yang berbentuk strength or weight training. Tak perlu pulun buat cardio workout sebab anda confirm akan pitam 3 hari..hahah. Contoh kita boleh buat body weight training macam push up, squad, plank dan lain-lain. Mungkin boleh mula dengan mengambil 15 minit sahaja daripada 24 jam anda :) . Kemudian bolehlah gandakan kepada 30 minit sekiranya anda mampu.

Info: Pada bulan puasa lebih berkesan sekiranya anda buat strength training daripada cardio workout. Cardio memang terbukti baik untuk jantung, tetapi kerana anda berpuasa, anda tidak mempunyai tenaga yang cukup untuk cardio dan cardio workout hanya membakar calorie semasa workout contohnya semasa jogging. Tetapi strength training banyak melibatkan penggunaan muscle, jadi senaman seperti ini akan terus membakar calorie walaupun selepas tamat bersenam. Dan anda pun tidaklah termengah-mengah nanti.

Kita maintain step ni untuk seminggu dulu. Tengok apa jadi.
Anda ingin mencuba? Semoga berjaya. ;p

p/s: Jangan lupa timbang sebelum cuba. Nanti dah seminggu timbang kata takde perubahan padahal sebelum ni berat dah naik tapi tak sedar pastu..gdhirhfsksaspfftttt.

Tuesday, August 10, 2010

Ahlan wasahlan ya Ramadhan!

Assalamualaikum!

Fuh..dah lama tak buka blog ni..had been very busy with work. Sibuk sampai adikku Imran masuk asrama pun tak tahu..mak aih..padahal duduk sebumbung!

Now, segala anasir yang 'menjauhkan' I dengan family telah ditolak tepi. Kepada readers kesayangans yang tertunggu-tunggu new entry tu..ampun maaf dipinta mensuci hening dosa setahun menghilang sekarang menjelang~ :p

Untuk Ramadhan ini, akan ku coba menghasilkan entry2 berinformasi untuk mengisi masa lapang anda di siang hari! Waah..since dah tak boleh makan kan..santapla blog I ni..hahah..

Ahlan wasahlan ya Ramadhan!
Mohon maaf kepada sesiapa sahaja yang ada terguris hati sepanjang perkenalan kita.
Semoga Ramadhan kali ini membawa seribu keberkatan dan rejeki kepada kita..hihii..


p/s: Esok pagi sahur apa?

Saturday, May 15, 2010

Puaka Penjara Pudu

Did you heard about the re-development of Pudu Jail?

I'm against it.

Betul-betul tak setuju.

Di situlah lukisan yang terpanjang di dunia kan? Ok mungkin bukan dunia. Tapi Malaysia.

Historical building kot. We are losing it aren't we?

It used to be a museum, kenapa tak retain je. Enhance the historical elements of the building.

Oh dear. Maybe sebab belajar Building Surveying kan, I concern terlebih sudaaaah.

They wanted to develop Bukit Bintang City Centre and condominiums on that land.

Let's imagine..

Kau nak tak duduk condo tu? Aku tak nak kot.

Kau nak kerja kat situ? Aku tak nak kot.

I don't think I'm being a typical Malay. Even Chinese and Indian too have their own superstitious beliefs regarding property where men died in it. Kan?

Okay, mari kita cuba berfikiran positif pulak.

Mungkin, their target buyers are expatriate. Not Malaysian.

Mungkin zaman sekarang orang dah tak heran dengan hantu sebab sekarang manusia lebih hantu daripada hantu.

Apa-apa pun, let your imaginations and thoughts run wild. We'll see what happen next okay!

Thursday, April 15, 2010

Saya Seorang Sulung.

Entry kali ini adalah sempena entry Alisya di sini.

Best ke jadi anak sulung?


1. Kecil-kecil lagi, anak sulung dah diberi tanggungjawab jaga adik. Tak kisah, kau ada orang gaji ke, mak kau surirumah ke, nenek kau jaga kau kat kampung ke...tapi kau tetap kena take care of adik kau..kan.

Kalau mak bapak pergi kerja, aku kena jaga adik, buat susu, bagi makan, mandikan dan lain-lain. Masa aku kecil, kalau balik kampung, aku selalu tak dapat ikut sepupu-sepupu aku merayap disekitar bandaraya Alor Setar. Sebab kena jaga adik. Kalau bunyi je diorang menangis, pasti akan berkumandang di udara..

Mama: "Liana! Tengok adik!"

Kalau adik jatuh..

Mama: “Girl! Kenapa tak tengok adik?”

Liana: “Dah tenung dah ma, tapi jatuh jugak..”

(Eh, boleh ke macam tu..)

Paling tak cool sekali..

Mama: "Liana! Tolong cebokkan Khairi ni, dia berak".

Malu wey, kalau tengah main dengan kawan-kawan kena panggil cebok adik. Serius tak cool.

Khairi dan Imran, you owe me one thousand ringgit for this.


2. Oh, tugas pembantu dapur sudah tentulah aku punya. Dari basuh pinggan mangkuk, ke potong bawang, ke goreng kacang, ke potong timun, basuh cili, kopek telur...eh macam nak masak nasi lemak je mak aku ni :p

Umur 12 tahun aku dah masak sambal tumis untuk makan tengahari wehhh. Okay my point is, Hanis and Alisya, that's why I know what, how, when and where in the kitchen. Kalau mama berniaga, aku jugak lah yang kena ikut tolong dia. Adik-adik duduk rumah tengok cartoon classic! Mungkin sebab tu aku suka kerja buat sales kot sekarang.


3. Kalau bergaduh adik-beradik dah tentu kau kalah bila mak bapak masuk campur. Especially, kalau adik kau tu anak kesayangan bapak kau kan.

I know you are smiling Hanis.


4. Bila dah boleh memandu kereta, kena ambil/hantar adik kat sekolah. Sekolah tak nak kalah, nak sekolah sebelah stadium negara. Ambil/hantar adik kat Sabak Bernam. Ambil/hantar adik kat Segamat. Pergi Tesco beli lauk untuk masak. Pergi beli bungkus kalau tak sempat/malas masak. Kena bawa adik-adik pergi jalan-jalan bila cuti sekolah. Kena langgan majalah Pa&Ma internet sebab adik-adik nak buat folio Kajian Tempatan. Kena pergi CC print kan kerja sekolah adik. Kena beli topap adik masa tengah main futsal. Kena beli manila kad adik masa tengah tengok wayang. Okay over. (-_-“)



Jadi,

best ke jadi anak sulung?


Best!

Sebab sekarang kakak boleh suruh korang semua buat kerjaaa. Yeah!

Hafiz pernah cakap, “Eee, kakak ni..suka hati je nak suruh.”

Hey, aku kan kakak!





p/s: Alisya, anda boleh mencuba bakat dimuka saya.

Wednesday, April 7, 2010

Apabila Lidah dan Perut Bersatu

Kalau tengok cooking show especially License To Grill, mesti teruja kalau dia masak ribs! Macam sedap gila je dia marinate ribs tu kan. Tony Roma's datang Malaysia angkut ribs-ribs dia pulak, lepas tu letak poster besar-besar depan kedai.."World's Famous Ribs". Tak ke dup dap dup dap aku tengok?! Hah apa lagi, mr l.o.v.e la jadi mangsa teman aku makan! (Mangsa bayar sekali kot..hewew)




Appetiser: Chicken in Honey sauce apetah name dia..
amboi3..kat umah tak payah pun pembuka-pembuka selera bagai~




World's Famous Ribs tu...jeng jeng jeng..




Haa..puas hati aku mentanakdarah mentekedarah...memang puas hati! Walaupun harga dia agak mahal, tapi rasa dia memang superb! Berbaloi!



Next review (cewah cewah), Nyonya Colours at The Gardens.
Nyonya Colours ni memang terkenal dengan kiosk-kiosk nya yang jual kuih-muih yang mahal gila sebiji 90sen tu kan. Tapi cafe dia macam kureng la..a big dissapointment sebab masuk dengan harapan menggunung. -_-"




Petang-petang ahad kan, order la Meehoon Siam..masam ya amat!
I should've expected the taste would be like tomyam meehoon (just because the name is Siam?) tapi ni tomyam ke tomsam????(ok tak kelakar)
masam = tak habis makan.





mr l.o.v.e teruja order Bubur Pulut Hitam tapi..
Tawar. Cair. Fail
Macam dia tuang air panas sebelum serve.
mr l.o.v.e = emo




Dah lah kami order Chinese Tea, dapat bubur tawar, meehoon masam.
Kau perli aku ke? Aku bukan diebetic!!
Tiba-tiba emo.





Childhood favourite juga yang dapat menghiburkan I.
Dah gelojoh minum separuh baru nak snap :p




Wajib order setiap kali walau berapa kali pun!





Waffle ni mengimbau zaman kanak-kanak sebab mama
takkan order benda lain kalau kami sekeluarga makan di A&W :)





Ok dah habis.
Kuiz penonton dirumah: Silat lihat garpu betul-betul.
Kemanakah hilangnya sisa-sisa garpu?


Dial 1-800-88-KAUTELANKOT untuk menjawab.








p/s: Peperiksaan Suruhanjaya Perkhidmatan Awam sabtu ni!!
Cuak ni...bayangan muka mak bapak kita yang penuh berharap tu bermain-main di kalbuku!Mohon doa kalian untuk lulus! Ngaaaa...

Monday, March 22, 2010

Jakun.

Duduk Shah Alam dekat 4 tahun kot. Adiks-adiks ni tak tahu pun isi kandungan bandar Shah Alam. Huh. Cuti sekolah? Tour de Shah Alam? Jom cekidaut!

1st stop: Muzium Shah Alam



Sesuai dengan tajuk =D


Motif duduk bawah keretapi?



Kalau kat muzium aku paling suka tengok benda ni. Rajin. Kagum.



Macam real kot.


Eh eh tangan siapa tu buat-buat tunjuk? =p



Tahukah anda ini Selangor's first flag? Tak kreatif langsung.



Sejadah Sultan Selangor yang tebal macam karpet. Aku nak.



Penuh kepura-puraan.



Jepun guna basikal stylo ni tawan Malaya.
Kalau kita guna superbike boleh ke tawan Jepun?



Ilmu kejadian? Macam nak bertapa je bunyinya.




Aku agak tertarik dengan Pamor-pamor ini.


Siapa boleh jelaskan Pamor tu apa???





Imran tanya, "Kenapa patung wayang kulit ni warna-warni
sedangkan dia duduk belakang kain je? Kan cuma nampak bayang-bayang?"
Hah, jawab jangan tak jawab..ewahh..


Sebelah muzium library pulak kan..




Aku teruja ada adiks-adiks yang minat membaca.
Yang baju hitam bukan adik eh.





Homaigod! One of the finest edition; republished from the 1922 edition.



Excited gila jumpa buku ni! Aku memang minat sangat cerita ni dari kecil lagi. Sangat. Dulu masa kecil pergi London, tengok cerita ni kat tv..pelakon real punya (bukan kartun tau). Masa tu dah jatuh hati la..sebab kagum dengan jalan cerita and props dia. Then balik Malaysia, ada kartun pulak. Cartoon Classic. Setiap kali ulangan mesti tengok okay. Impian terbaru: one day nak pergi UK dan dapatkan original edition yang ada banyak gambar. Wahh, cita-cita tak nak kalah..berapa ribu la nak kena lebur tu..=p


Okay, hari hampir gelap. Kami beransur ke pasar malam seksyen 7. Percayalah adiks-adiks ni tak pernah pergi pasar malam. Dan tiada gambar sebab teruja makan jejari ketam sambil ronda.

Lepas maghrib, I-City!


Ooohhh..



Aaahh...




Waahh...



Weee...




Meriah.

Tapi belum ada kedai lagi. Cuma lampu-lampuan disini sana. Park ni perlu lebih bench dan tong sampah.


Okay, makan malam @ Hakim seksyen 7. Tapi malam takde roti poori =(
Kesian adiks-adiks, sampai sekarang tak tahu roti poori tu apa..hahah poyo.

Monday, March 8, 2010

Musim panas dan pakcik air-cond.

Dah lama aku tak Demam. Semalam aku Demam. Jadi hari ni aku nak cerita pasal Demam.

Bila seseorang tu Demam, badan dia panas tapi dia kata dia sejuk. Siap menggigil-gigil. Lepas tu mesti pakai sweater atau baring pakai selimut tebal.

Tahu tak, badan kita ada 2 jenis suhu, suhu permukaan kulit dan suhu peripheral. Suhu peripheral ni ialah suhu dalam badan. Kedua2 suhu ini haruslah di dalam keadaan seimbang. Apabila kita Demam, suhu permukaan kulit akan bertambah, betul? Betul. Jadi suhu peripheral akan turun, lalu menyebabkan kita menggigil kesejukkan dan sendi2, urat saraf dll akan berasa sakit. Aku paling bengang kalau tengah Demam panas, jalan tiba2 kaki aku terlanggar kaki katil. Pehh..'nikmattt'.

Apabila Demam, kita digalakkan memakai baju/t-shirt/selimut nipis yang menggalakkan peredaran udara. Ni cekgu PBSM aku cakap. Mengapa? Sebab apabila kita pakai sweater/selimut tebal diatas permukaan kulit yang sedia panas, ia akan meningkatkan lagi suhu permukaan kulit, lalu suhu peripheral akan jatuh mendadak. Ini bahaya kerana apabila suhu dalam badan terlalu rendah, organ2 dalam badan akan terjejas.

Seringkali kita dengar kanak2 kadangkala orang dewasa di kawasan pedalaman terencat/buta dan paling teruk meninggal dunia kerana Demam panas. Salah satu faktor ialah mereka tiada pendedahan tentang ini.

Ok, setakat ini sahaja cerita saya. Sesiapa yang ada ilmu medik ke atau apa2 ilmu yang bau2 bacang dengan medik sila betulkan jika ada kesalahan. Sesungguhnya, fakta telah saya ringkaskan dan penjelasan telah saya tokok tambah..hahahh.





P/s: Musim2 panas ni ramai orang beli air-cond dari apek seksyen 9 Shah Alam.

Pemuda: Uncle, saya nak order 10 biji, uncle bagi diskaun la.
Apek: Tak boleh. Sekarang saya banyak order, 1 hari minimum 50 biji tau. Kalau U takmau takpe..banyak lagi orang nak.

Amboi3...uncle..tak seswaii tau!

Sunday, February 14, 2010

Kita masih kawan kan?

Hai nama saya Liana. Harap anda masih kenal saya. =B



Okay a quick recap on my December 2009.
  1. Ada orang gila kat Selayang baling sambal nasi lemak kat leher saya. +___+

  2. Graduated from GEMS PTG03.




  3. Oh uh, won GEMS Twist Queen!!

  4. Twist king & queen; maafkan kebulatan muka saya. Salahkan kerajaan.


  5. Oh, tidak dilupain kepada Halimi Chez, my hairdresser for GEMS Twist2 Dinner. Nice knowing you. (Nak book untuk buat rambut kahwin nanti boleh?)

  6. Photo by Chez

  7. Jumpa sejenis lauk baru yang menyelerakan. Ayam goreng. Diketuk dengan pisau lalu di potong (ala yang macam serve untuk nasi ayam tu), dan ditabur hirisan bawang merah n cili padi, perah limau kasturi dan tuang kicap diatasnya. Kalau buat sahur pun sodap.

  8. Celebrate birthday mama (dan berjanji membelikan camera tapi tak beli2 lagi. -_-")


Ice-cream cake dibelakang itu~



Nah better picture =)



January & February 2010

  1. Diperkenalkan dengan suasana gym. =D

  2. Baru pegi gym 2 hari, fatigueness melanda and doctor diagnosed me as Myalgia- Muscle Disorder (caused by overused/overstretched muscle). Mengada kan.

  3. First time makan Yee Sang kat office. Sedap! Introduced it to my family. (Beli ready made punya di Ikea ;p)

  4. Tengok daddy saya main tabur je..hahah..


    Boleh tahu ke tangan mana yang first time pegang chopstick ;p

  5. Kena sound dengan orang gila dalam komuter. Trust me, I am 'orang-gila-magnet'.

  6. Terjumpa satu kegiatan plagiarisme dirumah.

Mine


Hers