Sunday, February 14, 2010

Kita masih kawan kan?

Hai nama saya Liana. Harap anda masih kenal saya. =B



Okay a quick recap on my December 2009.
  1. Ada orang gila kat Selayang baling sambal nasi lemak kat leher saya. +___+

  2. Graduated from GEMS PTG03.




  3. Oh uh, won GEMS Twist Queen!!

  4. Twist king & queen; maafkan kebulatan muka saya. Salahkan kerajaan.


  5. Oh, tidak dilupain kepada Halimi Chez, my hairdresser for GEMS Twist2 Dinner. Nice knowing you. (Nak book untuk buat rambut kahwin nanti boleh?)

  6. Photo by Chez

  7. Jumpa sejenis lauk baru yang menyelerakan. Ayam goreng. Diketuk dengan pisau lalu di potong (ala yang macam serve untuk nasi ayam tu), dan ditabur hirisan bawang merah n cili padi, perah limau kasturi dan tuang kicap diatasnya. Kalau buat sahur pun sodap.

  8. Celebrate birthday mama (dan berjanji membelikan camera tapi tak beli2 lagi. -_-")


Ice-cream cake dibelakang itu~



Nah better picture =)



January & February 2010

  1. Diperkenalkan dengan suasana gym. =D

  2. Baru pegi gym 2 hari, fatigueness melanda and doctor diagnosed me as Myalgia- Muscle Disorder (caused by overused/overstretched muscle). Mengada kan.

  3. First time makan Yee Sang kat office. Sedap! Introduced it to my family. (Beli ready made punya di Ikea ;p)

  4. Tengok daddy saya main tabur je..hahah..


    Boleh tahu ke tangan mana yang first time pegang chopstick ;p

  5. Kena sound dengan orang gila dalam komuter. Trust me, I am 'orang-gila-magnet'.

  6. Terjumpa satu kegiatan plagiarisme dirumah.

Mine


Hers



13 comments:

UnaChenta said...

Hahaha.. adik ikut kakak buat buku masakan sendiri.. aku pun selalu ikut/plagiat kakak aku punya aktiviti..kakak kan jadi idola.. :)

zakzak said...

rasanya semua tangan baru first time pegang chopstick tu hehe.

sedap ke yee sang tu? nak cuba gak la.biasanya jual masa gong xi fa chai je ke?

haziQah said...

haha biasa la adik2 meniru kakak..adik2 i slalu plagiat i huuu
comel2 :)

isabelle said...

welcome back, liana.
alahai kiutnya alisya nak ikut kakak jugak. well, thats what happened when u r the idol.

lily lotus said...

of course masih ingat kat u :)..lama tunggu update from u..makin berseri dan makin gebu nampaknya..hehe

Liana Ezzana said...

UnaChenta: Harap yang baik-baik je la diikut..hahahahh

zakzak: yee sang mmg signature utk gong xi fa cai. rasanya mmg masa ni je la dijual. tangan2 tu eksyen saja..hakhak.

haziQah: aish..baru terasa istilah kakak menjadi contoh kepada adik2 ;p

isabelle: bangga2 walaupun cuma idol adik sendiri =B

lily lotus: aish..gebu2 jangan disebut. dah masuk gym sekarang ok ;p

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

saja singgah kejap.. tumpang teduh

gO mi NaM said...

sdpnye scream tu..

hazirah said...

yeay you're back!! hehe.. please update often dong! =)

p/s: of course kita masih kawan!!!

si buta warna said...

love the blue book! haha

thoyol said...

gila kacak gambar adik aku..

hahahahaha...

Liana Ezzana said...

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o: Dua polosenn

gO mi NaM: hingga menjilat pinggan

hazirah: Ala..malu la camni **

si buta warna: Nantikan kehadirannya di kedai buku berhampiran!

thoyol: Elvis tuu~

Me said...

chez mmg hebat buat rambut org.. he's my friend btw.. =)