Wednesday, April 7, 2010

Apabila Lidah dan Perut Bersatu

Kalau tengok cooking show especially License To Grill, mesti teruja kalau dia masak ribs! Macam sedap gila je dia marinate ribs tu kan. Tony Roma's datang Malaysia angkut ribs-ribs dia pulak, lepas tu letak poster besar-besar depan kedai.."World's Famous Ribs". Tak ke dup dap dup dap aku tengok?! Hah apa lagi, mr l.o.v.e la jadi mangsa teman aku makan! (Mangsa bayar sekali kot..hewew)




Appetiser: Chicken in Honey sauce apetah name dia..
amboi3..kat umah tak payah pun pembuka-pembuka selera bagai~




World's Famous Ribs tu...jeng jeng jeng..




Haa..puas hati aku mentanakdarah mentekedarah...memang puas hati! Walaupun harga dia agak mahal, tapi rasa dia memang superb! Berbaloi!



Next review (cewah cewah), Nyonya Colours at The Gardens.
Nyonya Colours ni memang terkenal dengan kiosk-kiosk nya yang jual kuih-muih yang mahal gila sebiji 90sen tu kan. Tapi cafe dia macam kureng la..a big dissapointment sebab masuk dengan harapan menggunung. -_-"




Petang-petang ahad kan, order la Meehoon Siam..masam ya amat!
I should've expected the taste would be like tomyam meehoon (just because the name is Siam?) tapi ni tomyam ke tomsam????(ok tak kelakar)
masam = tak habis makan.





mr l.o.v.e teruja order Bubur Pulut Hitam tapi..
Tawar. Cair. Fail
Macam dia tuang air panas sebelum serve.
mr l.o.v.e = emo




Dah lah kami order Chinese Tea, dapat bubur tawar, meehoon masam.
Kau perli aku ke? Aku bukan diebetic!!
Tiba-tiba emo.





Childhood favourite juga yang dapat menghiburkan I.
Dah gelojoh minum separuh baru nak snap :p




Wajib order setiap kali walau berapa kali pun!





Waffle ni mengimbau zaman kanak-kanak sebab mama
takkan order benda lain kalau kami sekeluarga makan di A&W :)





Ok dah habis.
Kuiz penonton dirumah: Silat lihat garpu betul-betul.
Kemanakah hilangnya sisa-sisa garpu?


Dial 1-800-88-KAUTELANKOT untuk menjawab.








p/s: Peperiksaan Suruhanjaya Perkhidmatan Awam sabtu ni!!
Cuak ni...bayangan muka mak bapak kita yang penuh berharap tu bermain-main di kalbuku!Mohon doa kalian untuk lulus! Ngaaaa...

25 comments:

NaniRostam said...

Liana dah makanan. Makanan dan Liana. Memang serasi...

Hanis Zalikha said...

Whaaaat?! Truly blood sisters woh kita. I'm drafting a food post thats going live tomorrow! Hahaha okay fine nanti orang pikiaq I copy the cat which is you the Dewa, the missing cat wtf. Takpe dari kecil memang copy you semua benda. HA TONY RIBS SEDAP GILS KAAAN?! MANIS! YUMM! Eh amnede Tony Ribs malu I. Tony Roma lah gile.

Hanis Zalikha said...

Whaaaat?! Truly blood sisters woh kita. I'm drafting a food post thats going live tomorrow! Hahaha okay fine nanti orang pikiaq I copy the cat which is you the Dewa, the missing cat wtf. Takpe dari kecil memang copy you semua benda. HA TONY RIBS SEDAP GILS KAAAN?! MANIS! YUMM! Eh amnede Tony Ribs malu I. Tony Roma lah gile.

NurHidayah said...

OMG, satu hari makan sikit punya banyak cik ezziana oii..hehehe..ni kalau dah kawin confirm Mr L.O.V.E bagi mcm2 makan ni..heheh plus your mum masak lagi..wah...wah..btw gud luck for ur exam suruhanjaya!!

ieyka02 said...

gud luck sis...ley uat cme..do ur best k...:))

Siti Nornadiah said...

good luck liana!

gred J41 eh??

syafaf said...

Hey bakal PTD, saya amat senang hati membaca post ini. lalala~ :))

lily lotus said...

craving...!

semut said...

wallaweh..telioqqq..hehe

Liana Ezzana said...

NaniRostam: Seiring dan sejalan~

Hanis Zalikha: Blood brothers. I know u excited, janganla komen 2 kali..malula kite

NurHidayah: Epp..biasa dia makan banyak..haha..takdelah..hari yang berlainan. mr l.o.v.e yang sabotaj diet saya selama ni.lalalala~ thanx.

ieyka02:we welcome positive attitude here =)

Siti Nornadiah: Nope M41..teeheeeheee...

syafaf:jangan kabur dengan muslihat pihak lawan...hahahahah

lily lotus: go try it!

semut: ish la ni pi la try satu~

Suhaila said...

Oh liana g xm ptd ek? so how was ur xm? klu da pass nnt kene la g assessment plak!:)

Suhaila said...

Oh liana g xm ptd ek? so how was ur xm? klu da pass nnt kene la g assessment plak!:)

Liana Ezzana said...

Suhaila: Yep! Mula-mula rasa macam ok. Tapi bila dikenang-kenang...banyak jugak aku tembak!! Tengoklah penembak jarak jauh ni dah boleh pergi Olympic ke belum :p

Nurul+Hafiz said...

hehe,same goew with me. xm last saturday ade gak adegan tembak menembak. hahaha..tgk result nnt caner k? =)

mint. said...

Berangan rangan tapi belum sampai lagi weh. pembuka selera sangatlah membuka..slurp

Pink Mama said...

Dik, Nyonya Colors tu owner dia seopis dengan Akak. Kami dah sound dah bihun siam dia masam tapi still tak improve2 lagi ya....lama lagilah nak order balik dari kedai dia.

Linglung said...

anak sulung memang selalunya terbaik :)

ishiko said...

huhuu..hebat tol sis mkn smpai patah garrfuuu... kite mse kecik2 pkai tgn teros.. muahahahaa ~

sue said...

jadi lapar pulak tgk A&W tu..

~NURUL~ said...

sonok mkn kat a&w.. round2 johor akhirye jumpe kt bukit indah aeon! sonok gile! mlgnye xdpt snap2.. hp sume battery flat.. aargghhh.. nway camne exam?? semoga berjaya!

Anonymous said...

I think you have so much talent to be wasted as PTD... why don't you joint GLC, after all you already gone thru the GEMS..

Liana Ezzana said...

Anon: Why ar? U PTD ke?

Anonymous said...

No, I'm not a PTD. but having my workstation at government office - so, basically work with / among PTDs. Unless you just want to have a job with fair salary, not much expectation in life, and piece of mind...

Liana Ezzana said...

Really? Oh I tot PTD goes places all the time! Yeah, I agree. working in the office all day long is not much of a challenge. How often PTDs in your office go out of town?

::kaybee ja'affar said...

terliur tgk...