Tuesday, August 24, 2010

Fadhilat tarawikh malam ni terlepas dari api neraka dan masuk syurga! Best gila.

Assalamualaikum! Dah setengah bulan berpuasa..amacam?
Ada kurus sikit ka?
Saya dan program diet saya? Ada la turun dekat 2 kilo..hahahha..
Rasanya takde nak design program baru kot, just stick to the same one.

I busy u...sebab tu la tak update2.
Busy buat sales & marketing?
Takla..sekarang ni bahagian production.

Production kuih raya la..apa lagi..huwahuwahuwahuwa..

Dekat seribu balang nak siapkan u..so far dah 80% kot..
cuma tinggal chocolate chip butter pecan je nih..uish

Tadaa..!



Sekarang ni musim panas,

kalau boleh masa sahur & berbuka puasa kau minumla

setong air macam ni


OK?

Now just nak share makanan semasa bersahur..



Ayam Goreng Kunyit..nyam!




Daging Paprik with Petai..boleh kurus ka ini macam?




Oh, ini Hafiiz yang teringin omputih breakfast time sahur..layan sajalah.
Biasalah budak-budak..


Uish, tak sabar nak raya pulak dah..tergambar di wajah2 mereka yang berpuasa..





..dan tidak kurang juga yang tidak berpuasa..





p/s: hari ni nak kena siapkan lagi chocolate chip..tapi nak berbuka apa ya? Any idea?





18 comments:

nuraitul said...

berselera sgguh nmpak juadah2 kat atas tue..leh thn ke..??konfom tak jalan proses diet..btul ke berkesan program diet u tue..??leh la kongsi skit ek..

Liana Ezzana said...

nuraitul: boleh baca entry saya sebelum ni.ala program diet main2 je..;p

aLynNzAmri said...

chop...chop..!

apesal xde pon citer terawikh dlam entry ko nih...ke ak salah baca??? hehehehe......

liana! xsbar nak buka sesame korang~~~ we go togeder geder kan??

Anonymous said...

salam LEZR..

panjang umur ek. Baru comment previous post dah muncul posting baru! Good :)

so production line nampak ok je? pick up date from this coming saturday onwards according to ur mum. Buat biskut leklok. Baca Bismillah jangan lupa. Baru sama2 diberkati biskut yang customer order tuh.. :)

menu utk berbuka? tomyam, ikan pekasam, kerabu perut ...ni la yg terlintas dalam kepala otak den sekarang..

or try gi restoren arab kat plaza masalam seksyen 9 tuh. Dgr citer best jugak...

~pembaca senyap~

UnaChenta said...

Waaahhh!! tergodanya tengok daging paprik feat petai!.. ( kecur air liur ..

Quiyah & Hasrul said...

ahaha, sungguh cute gamba itu budak comel.. i bole bayangkan perasaan u liana, i dulu pernah tolong my mom buatkan kek coklat sampai 10 biji dlm satu hari.. lepas tu taubat nasuha dah nak buat kek selama 2-3 tahun.. :)

cLoud9 said...

hehhe tu gamba jek.mesti liana jamah sikit jek tu kan.hee lenkali tunjuk pinggan liana.baru tau poses diet ikot ke x.hee

sedap giler nmpak makanan.masak sendiri ke mak masak ni??.nnt bg la resipi plak yer.heee

Jiji said...

Hi... dari dulu kita dok baca.. setiap satu mlm dalam bulan posa... ada fadilat fadilat kan... sebenarnya tak betul! itu ciptaan.. boleh rujuk ustat atau search kat google

Liana Ezzana said...

aLynNzAmri :ahahah..nanti i roger

Anonymous :sahara tent? nampak macam menarik jugak

UnaChenta :seedaaapp~

Quiyah & Hasrul :terima kasihla sebab memahami..hehe

cLoud9 :eh u patot tgk lauk i makan ikan bakar kat jeram semalam..heaven u~ hahah

Jiji :rujuk ustat? hmm..ustazah yang bagi kat I list fadhilat2 tuh..haih..pening2~

Syima Emi said...

me pon dah buntu pikir juadah berbuka ape..sahur lagi laaa... ape kate try berbuka kat luar pulak... hehehe

Anonymous said...

LEZR..

a'a sahara tent. buffet price dewasa myr45, kanak2 myr25. baru je jenjln kat plaza masalam neh...

~pesen~

Jiji said...

liana: i pon pernah dapat... tp mmgtiada hadith mengenai ni.. semua ni ciptaan.. kadang guru guru ni.. atau ustat ni dia hanya menyampaikan sesuatu tanpa mengkaji terlebih dahulu

MaS PuTRi said...

wah, kiranya ustaz ustazah ni main hentam je ke?? jiji lagi pandai ek?? hehe

Anonymous said...

a'ah hadith tu maudhu/palsu. ada hadith dhaif/lemah, tapi yang fadhilat tarawikh tu memang palsu dan dicipta. elakkan dari menyampaikannya. memang ada sesetengah ustaz2 dan ustazah2 yang menyampaikan hadith lemah atau palsu tanpa menerangkan kelemahannya (bagi hadis lemah) tanpa memastikan kesahihannya. at least sekarang dah tahu, jadi sama2 lah kt berhati2 pada masa kan datang :)

Anonymous said...

saya harap x lmbt lg nak ckp nh...
ttg fadhilat solat terawikh pd setiap hari adalah salah dan tidak boleh diambil..

ia boleh dirujuk di sini

http://mufti.islam.gov.my/terengganu/?subid=10&parent=06

Liana Ezzana said...

woh cenggitu..

thanx for sharing!

lily lotus said...

psstt..cepatlah update pasal cerita beraya u..hehe

SUXX said...

lapar terus tgk ni.