Wednesday, September 29, 2010

Pagar hijau keliling rumah

:)

Teeheeeheeee..

Ok just nak share with you all akan ketidakpuashatian saya terhadap sesuatu.

Few days back, I went to Subang Jaya..(tempat ku dibesarkan). Nak pergi shoplot kat USJ 11 tu pun boleh sesat. Baru few months tak datang dah naik pagar keliling housing area tu..confuse terus I. I was thinking boleh lalu through housing area tu..then ada guard jaga. Dia tanya nak pergi mana? (ok sebenarnya dia tak tanya pun, dia tunjuk muka je bila aku buka tingkap :p) I said shoplot. Dia angkatlah cone tu bagi I masuk. Pusing punya pusing..sume entrance ke shoplot diletakkan pagar and no entry sign. Haiyoo..then I decided untuk keluar dari situ and make one big round before I finally found the entrance. Hmm..

My point is..I understand kalau situ banyak crime ke apa yang menyebabkan residence community pasang pagar keliling (sampai confuse aku!). Tapi guard yang jaga macam tak berfungsi je..baik takyah hire guard.

Sama macam USJ 5. Pagar keliling. Setiap jalan ada guard. Pada suatu hari aku saja ronda-ronda tengok rumah banglo (hobi sejak kecil :p). Sampai kat kawasan tu je..ada guard. Mr L.O.V.E gelabah dah. I cakap relax, lalu je. Sekali betul dia bagi masuk weh, angkat tangan siap! Weh, aku bersimpati kot kat orang2 yang tiap2 bulan bayar guard!

Jadi pada pendapat aku, tak berfungsi kot pagar dan guard tu. Lagi menyusahkan ada. Sebelah USJ 5 tu, stadium MPSJ..kadang2 budak sekolah ko-kurikulum kat situ..instead of langkah longkang dan sedikit semak seperti selalu, now diorang kena buat pusingan pulak..oh kasihan..oh kasihan..aduh kasihan...(siapa tau ni lagu apa? :p)

Ok, tak puas hati tu je..

Teeheeheee...

:)

9 comments:

kakchik@ella said...

Security system kat rmh Liana "terbaik". Scan IC je, abis cite.

syafaf said...

jenuh perah otak pikir tue lagu apa.argh seteres!

SUXX said...

hah boleh ajak lepas Murni la ni dok USJ.haha

JULYA said...

salam
hye again
aah betul kesian yg bayar kan
umah member kite kat gombak pun pakai guard tp dorg tak bayar security fee
tau tak diorg belikan teh je tiap mlm bg guard tu
pesanlah kat guard suh tgk umah
mmg dorg round pun dpn umah tu
tp guard kat bukit jelutong bagus
nak masuk die tulis no plat n tnye nak g umah mane
time tu nak g amek bakul hantaran kat mama awak
guard tanye nak g mane
kite bleh t'jawab umah hanis zalikha
hehehe
pak guard kenal kot

Anonymous said...

salam LEZR

ur pipi? oh God??? i'm looking at Keknis raya's photo.

wpun dah chubby, still cute..

jgn marah ek.. :)

mcjayn said...

lagu masa primary school: ibu ayam dikejar musang! kan??

Liana Ezzana said...

mcjayn: Tahniah! Andalah pemenang kuiz penonton di rumah minggu ini! Anda telah memenangi bekalan filem kodak selama setahun! ;p

Honeys said...

tulah kena wat mcm umah liana la, scan ic..
pastu kalau sesat dlm tu dorg follow sampai depan umah yg kitorg nak gi..

ye, tu pengalaman sy nak gi amik biskut kat umah liana =)
n liana jugak la yang kuar bg biskut kat sy *wink*

n yes, im staying in usj 11 ;)

$H said...

ibu ayam dikejar musang..anak ayam mencari ibuya...ibu ayam berlari terus lari~~(sedang nyanyi lagu i hingga habis)