Wednesday, October 6, 2010

Kera itu kau.

Semalam di Seremban, seorang bayi mati diserang kera liar.

Bayi berusia 4 hari, belum diberi nama.

Bodoh sial kera..baby tu bukan buat apa-apa pun kat kau.

Dah nama pun kera kan.

Jadi manusia yang buang bayi, bunuh bayi dan mencederakan bayi, kau memang hina.

Sehina kera.








Seekor daripada kera itu telah ditembak mati oleh Anggota Perhilitan.

Kera jadian macam mana pulak?

11 comments:

blog-tips-kurus said...

1st timer ni-mmm..kera2 itu boleh diberi show cause letter!

suzzsuzie said...

so true...deme2 tu kera...they shud read this entry la

norizzati said...

hina ke kera? kera binatang yang xde akal. x boleh berfikir pun. tp manusia yang buang bayi bunuh bayi ade akal, boleh berfikir? so boleh ke disamakan taraf kera dan manusia?

JULYA said...

cian baby tu kan...nk wat camne dah tertulis die meninggal mcm tu kan.member julya pn dl hmpir nak kena ambek dgn kera.sbb duduk dgn hutan kan.tp Tuhan syg kan die.tp parut kena cakar stil ada

izzati said...

teruk kan... ;(

Liana Ezzana said...

orang2 yg bunuh bayi tu kau rasa dia berfikir menggunakan akal ke?

Drama Mama said...

kesiannya baby tu! dah ajal dia...tapi sedih cara dia meninggal eh. al-fatihah.

http://twinkywinkystars.blogspot.com

nur elyza said...

ish3 kesian betol baby tu..belum sempat pon bgi name..

norizzatishahren said...

Yes dear, I'm sure tht you mean well. But well said, animals killed for survival.We will never know what caused an attack to the baby.

That kind of human is much more despicable than animals. Jangan di hina binatang yang tidak berakal ;)

Miss Ayumi said...

manusia yg bunuh bayi lagi hina dari kera kotttt....

Aishah Fauzi said...

Sekadar pendapat peribadi..

Haiwan tidak hina. Setiap haiwan yang ada di dunia ini termasuk Babi, ada fungsinya sendiri. Contohnya mcm babi yang tugas dia mmg makan najis, at least tmpt jadi bersih mcm kat dlm cerita kapal Nabi Nuh. Mcm ulat sampah pulak, walaupun kotor tp dia tetap tak hina sebab at least fungsi dia adalah untuk menjadikan manusia lebih pembersih.

Orang selalu cakap binatang takde akal,takde perasaan..ya betul,tetapi kadang2 binatang ni lebih "manusia" daripada manusia itu sendiri.

Jgn sesekali kita menyamakan manusia yg hina seperti binatang, sebab binatang tak pernah hina,waima anjing atau babi sekalipun. manusia yg hina, taraf dia jauh lebih rendah dari binatang.

:)