Tuesday, October 5, 2010

Tesco dan sekutunya

Tesco & Tesco Extra.

Aku tak puas hati dengan kau.

Buat kaunter sampai 30-40 biji.

Tapi bila aku nak bayar tengok 3 kaunter je buka.

Aku kena beratur panjang.

Setiap kali pergi, aku kena beratur panjang.

Aku tak suka.

Tu je nak cakap.

17 comments:

eNaSaN said...

tau xpe kan..nmpk kaunter byk tp yg bukanye adooiii...



bkn tesco shja..kkdg supermaket lain pon camtu gak....

Mrs. Kown said...

eyh ada lagi yg hampeh about tesco. i dah kena at few tesco dah.

1. price tag kat rak lain, bila byr tgk lagi mahal. pastu without apologizing us, nak marah kita pulak price kat rak salah. as a customer, kita akan ikut price displayed la kan and how do i know price betul ke tak dlm system?

2. ni dekat tesco jln kuching, i beli groceries and few things came without label ker bar code camtu lah. pastu budak tu kata,

"yg ni takleh beli, tak ada tag"

i was like??? belum pernah pegik kedai org kata tak leh beli brg just bcoz tadek price tag. pegi la check kat rak and amik replacement yg ada price tag kan. pemalas beno.

perkara lain dah tak ingat.

and yeahhh, kaunter tu pun satu hal. buat sikit punya pjg, tp bukak like 3-4 je. +P

Drama Mama said...

sama lah kita!!! tak suka jugakkkkkk! kaunter banyak tapi semua closed. tsk tsk tsk

http://twinkywinkystars.blogspot.com

kakchik@ella said...

Tu je ke? Ckp la byk lagi. hehe ..

isabelle said...

memang bongok. ada Q-buster konon.
tapi bila ada >3people queuing behind, xde lak dia buka kaunter baru.
hampeh.
nak tukar soping kat giant, mahal pulak.

lily lotus said...

senang cerita semua supermarketlah gitu :D...bukan tu jer..tol pun sama..hihi

UnaChenta said...

Inilah masalah yg paling common dalam arena persupermarketan ( pandai2 buat istilah sendiri! ).. kaunter memang buat banyak2, tapi memang susah nak cari orang kerja jadi cashier..

crazy_labelle said...

i benci yg kaunter suppose untuk item 10 ke bawah, tp yg beratur bawak satu troli... wtf!! ingat semua org ada masa nak beratur ke? xkan i nak bayar 1 roti je tp kne beratur pnjg2

Tijah said...

a'ahhh. tah hape2 kan?

NONIE ABDUL AZIZ said...

hohoho akak pun pernah kena...dulu siap ada papan tanda pengguna keutamaan kami..sekiranya kaunter melebihi sekian2 kaunter pembayaran lain akan dibuka...satu hari q dia dekat 45 minit..satu pakcik sound direct..u cakap dgn pasti your management esok turunkan signboard penipu u ni!!lepas tu hahaha...signboard macam bagus tu dah tak de..hikhikhik...

Liana Ezzana said...

ingat aku sorang je tak puas hati ;p

nak switch ke giant, mahal. Carrefour jauh pulak.
Hero je lah harapan.

Hanis Zalikha said...

Hiro lah Hiro.

lily abd ghafar said...

Hero tu bukan ada kat melaka ke?

Mrs. Cuppycake said...

management sengal, nak jimat duit n menyusahkan customer
boikot beramai2 tau la..

eross softie said...

patut reramai lodge complain kat tesco tu. kalo tak jln jugak, hantar je kat suratkhabar ke...

azreenazeman said...

saya nak terangkan sikit ni..
memang slalu jadi mcm tu kat kebanyakkan pasaraya Tesco..
tapi nak buat macam mana..
ramai yang keje cashier kat situ cabut lari..
mybe sbab tak tahan..
kira diorang kekurangan tenaga kerja..
sy brcakap brdasarkan pengalaman..
sbab saya sendiri prnah keje kat salah 1 pasaraya Tesco di Johor..
dan keadaannya sama macam yang kmo critakan.. :)

gegurl pink said...

dh follow belog kamoo.. =)