Sunday, June 26, 2011

"Kain kak, tebu kak.."


"Kain kak, tebu kak.."

Pernah dengar lawak ni masa sekolah rendah? Famous ni..walaupun entah hapehape :)


Kain & tebu adalah dua item yang sinonim dengan nama Ramadhan yang bakal menjelma sekejap sahaja lagi. Rasa macam baru je bertungkus-lumus tolong mak kita jual biskut raya hari tu ;)


Dalam kesibukan membuat persiapan untuk jualan biskut raya, tak ku lupa persiapan menyambut bulan Disember. Sambut apa? Krismas? No no no...akaks nak kahwin dah dik ooii...


La ni dok kumpul duit la nak menampung segala perbelanjaan kahwin nanti..salah satu kaedahnya..berniaga kain laa..


(tebu? kekekeke..nanti kita tunggu bula posa noh!)


Mai la tengok kain-kain terhangat di pasaran ni...


Kain mak pilih kelasss..tapi harga memang berpatutan..dengan kualiti & design yang meletup tu kenzzz...


Sesuai la shopping kain dengan Aidilfitri yang bakal tiba tak lama lagi ni kan..
confirm Raya tahun ni baju you all meletup dengan kain-kain ni tau!


(jadi tak watak yang cuba diketengahkan ni? jadi tak jadi tak? hahahah)




Okay, pertama...Kain Chiffon Hitam..ada bunga ros timbul..kelass..





Lining hitam sesuai untuk gaya klasik dan sofistikated..

tapi I cuma ada lining pink untuk sample so, hasilnya...






tadaa...gaya yang lebih moden dan unik.


[SOLD!]







Design yang sama cuma yang ini bewarna 'pale peach'.

Idea untuk menyerikannya, gunakan lining satin bewarna agak gelap.






Details untuk Chiffon bunga ros.

[Yang ini pun SOLD!]


Tips: 1. Jika bentuk badan epal (besar bahagian atas), maka design bunga ros boleh letak di bahagian pinggul untuk keseimbangan (ilusi pinggul montok).



2. Jika bentuk badan pear (besar bahagian bawah), design bunga ros letak di bahagian dada. So cute...tak perlu explain lah dah tau kan :)



3. Jika bentuk badan hourglass, tak perlu pura-pura baca tips ini sila terus ke kaunter pembayaran. :D












Ini Kain lace bewarna merah hati. Quite glittery which makes it suitable untuk majlis makan malam :) Bak kata orang, vogue dalam kesederhanaan ;p (baru cipta)

Lining ikut suka hangpa..tapi I tengok lining pink I ni macam cun jek dengan warna lace tuh..peace!

[Yang ini pun SOLD!]







Hokey Wohkey..



Untuk kain Chiffon bunga ros, harga nya RM150 untuk 2 meter. (Baju sahaja, kain boleh beli kain chiffon hitam kosong..sebab kalau atas bawah nak letak bunga jugak....boleh naik kereta berhias..kekekekeke)



Untuk kain Lace merah hati, harganya RM50 untuk 2 meter. Murah kan :)



Promosi pertama kali jual kain kan...free postage! :)



Lining tidak dijual hokeyhh.



Sekiranya berminat, bolehlah email ke lianaezzana@rocketmail.com.







Marilah membeli kain bagi menjamin majlis perkahwinan yang sejahtera..kekeekeeke.



28 comments:

kakchik@ella said...

wahhhhhh .. tokeyyy!! 1 famili tokeyyy. bagus .. bagus .. hihi.

Alkisah said...

wah belum ramadhan dah start meniaga. like mother like daughter.

Great!!

Eva Sharmine said...

wow kelasss gitu ada bunga yg besar!

Anonymous said...

lace tu ada kaler pink aje ke?

Liana Ezzana said...

Kelasss lerr.. :)

Anon: Lace cuma ada warna merah hati..yang pink tu lining. Lining tu not for sale ye :)

Anonymous said...

cantik nya yg bunga ros tanah putih tu..

ijah said...

salam sis..
yg kain chiffon hitam bunga ros kalo bwat baju kurung x ltak lining jarang sgt x?
n sesuai x utk org yg bdn besar n agak rendah? tq...

Hanis Zalikha said...

Bongok tau tips no 3.

Hanis Zalikha said...

Bongok tau tips no 3.

Tuan Din said...

gud2... show ler lain2 variasi...

my everything said...

ai mcam minat yang hitam tu la ade lagi tak ?

Anonymous said...

hee yup2,,merah aty,,ok2,igt nk crk kaler hitam.

Liana Ezzana said...

ijah: salam, kain chiffon tu kena ada lining sebab dia agak jarang..untuk yang berbadan besar sesuai je..em, rendah tu berapa cm ketinggian? actually saya kurang arif kalau area ni..tapi saya rasa ok je..taklah ketara pun rasanya..tapi apa-apa pun, ingat kalau nak berfesyen kena berani :)

Tuan Din: insyallah next batch :) actually ada lagi satu type, tapi ketiga2 colour orang dah sebat dulu :)

my everything: hitam ada lagi satu :)

Anonymous: tak dapek nak nolong :p

cikgu su said...

Salam
Ada lagi x yg itam...
Kalau ada email
ela6009@yahoo.com.my

Anonymous said...

nak beli kain warna hitam yg ada bunga ros tu, rmah kat p.alam, bleh ambil kat mna? COD bleh? please reserve.....

Liana Ezzana said...

Anon: COD boleh, tapi kena cepat. Takut ada yang bank in duit. Sebab ramai yg dah tanya. Please email me ur contact :)

lily lotus said...

u pun dah jadi businesswoman :) selamat berjaya!

chilun @ cik pau @ bibimie said...

aa... yang lom sold tadek gambar ker? ker bleh repeat order yang ini?

Liana Ezzana said...

lily lotus: Cari duit lebih..nak kahwin maa.. ;p

chilunpaubimi: semua dah sold kecuali yang lace tuh :) stock baru lepas raya la pulok..nak buek camano..

SumBody Me.. said...

jenjalan sini :)

akuzle said...

nmpknyer byk preparation yg awk kne buat a.k.a bz lah dlm tahun yg berbaki neh. good luck in all especially yg bln 12 nnti....ehehehehe

Amirul Amin said...

kain dong,tebu dong

Anonymous said...

Ade lg tak kain bunga timbul tu..pls email me..speechless503@yahoo.com..i dh jatuhnhati ni..plsss..thx..

suesephia said...

santeknya kain tuu :)

Anonymous said...

salam..sy terjatuh hati sgt5 dgn kain ni..plss restock.. if ade mail me @jlyka_05@yahoo.com i nk beli

can wear for raya haji plax..ngeee

Liana Ezzana said...

hello anon,

sorry la belum restock lagi. kalau ada sure update di blog ni..stay tune ya! ;p

e-cigarette malaysia said...

Hi! We wouild like to invite your for the launch of fashionistas.my the best fashion web store in Malaysia. Please drop us your name and email to: info@fashionistas.my

Anonymous said...

bila nak restock ni?da lame tunggu