Monday, September 30, 2013

Wanita dan kain.


Hai.
Pertama-tama, nak ucap terima kasih kepada pelanggan yang memberi 
sambutan terhangat terhadap kain-kainku sayang sempena Aidilfitri yang lalu :)

Alhamdulillah ramai bagi feedback kain I cantik dan berkualiti. 
Ada juga dua tiga orang yang sampai pening tak tau nak buat design macam mana.  Alasannya kain cantik sangat jadi takut nak hantar kat tailor. Ye la kalau tailor buat tak cantik, alahai sayangnya kan…

Cadangan saya, boleh dapatkan ilham di majalah-majalah. 
Kalau ada duit lebih, invest untuk hantar ke tailor yang professional.

Wanita dan kain tak dapat dipisahkan :)
Bukan musim perayaan pun kena beli kain. Lagi-lagi yang bekerjaya.
Walaupun cuma duduk ofis, apatah lagi yang sering menghadiri majlis-majlis korporat.
Hmm tak payah korporatlah, kenduri kahwin kawan-kawan je pun dah penuh kalendar!
Dalam setahun sekurang-kurangnya kena tempah 10 pasang :)

Jadi, I dah kemaskini kain. Ini je yang tinggal.
InsyaAllah akan restock sebelum Ramadhan 2014 menjelang.




Ratu.
Kain lace yang stretchable. Boleh buat baju yang fitting ikut badan. Lace biasa tak boleh melekap kat badan sangat kan sebab nanti koyak bila bergerak. Tapi yang hakak jual ni boleh buat fit dan melekap kat badan. Kain dia lembut, dan jatuh cantik kat badan sebab dia ada weight yang sesuai.
Ukuran 5 meter lace, 5 meter high quality lining. Untuk memudahkan anda design baju. 5 meter boleh buat dress, kebaya moden butang bungkus..dan lain-lain. Material high class!
Tinggal warna putih je ni ;)



RM350



Ratu in white.
Code: RT01




Citra Karisma.
Simply because kain ni buat pemakainya nampak vogue dan berkarisma gituh.
Kain chiffon bermotif timbul. Coraknya diperbuat dari baldu. 
Very limited, very exclusive sensorang kau.
Ukuran 4 meter. Tinggal warna maroon je ni ;)


RM270


Citra Karisma in maroon.
Code: CK03



Sartika Anggun.
Kain Chiffon bermotif timbul. Corak daripada baldu.
Ukuran 3 meter.


RM230


Sartika Anggun in dark blue.
Code: SA01
ONLY TWO UNITS LEFT



Puteri Kayangan.
Lace bermotif timbul. Corak daripada baldu. A strip of velvet di kaki kain.
Ukuran 3 meter.


RM230


Puteri Kayangan in dark purple.
Code: PK01
ONLY ONE UNIT LEFT




Puteri Kayangan in dark green.
Code: PK02
ONLY ONE UNIT LEFT



Dewi Kartika.
Kain chiffon berkualiti tinggi yang yang elegant ini bermotif timbul. 
Corak daripada baldu. With glitter highlights.
Bunga besar pada kaki kain. Material sangat lembut.
Ukuran 3 meter.
Very limited, very exclusive. 
Nanti boleh cakap kat orang, kau hado?! haa..gituh.



RM250


Dewi Kartika in ash brown.
Code: DK01
ONLY ONE UNIT LEFT





Dewi Kartika in mint green.
Code: DK02
TWO UNITS LEFT




Dewi Kartika in maroon.
Code: DK03
ONLY TWO UNITS LEFT




Dewi Kartika in dark green.
Code: DK04
ONLY TWO UNITS LEFT






Semua design very limited. Ratu dan Citra Karisma memang jual sepasang sahaja.
 So, first to confirm and pay, first serve basis.
Lining not included except for Ratu. Postage fee is FREE! Yeay!




4 comments:

tenku butang said...

ng hijau tu cantikkk!

done follow sini no. 2008
sudilah kiranya follow me back yea..
he2.. salam kenal.. keep in touch yea..=)

http://tengkubutang@gmail.com/

dan my 2nd blog
http://kucenkucenbelog.blogspot.com/

MasReena said...

Ramadhan 2014? Mak oii lamanya lagi

Liana Ezzana said...

MasReena: Yelaa..bagi la can nak beranak dan berpantang dengan jayanya :D

Jack Combo said...

model ceweknya cakep ya..
hehehe